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女子栄養大学 教員紹介 |
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アカイ ショウジ
Akai Shoji 赤井 昭二 所属 栄養学部 職種 教授 |
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| 言語種別 | 英語 |
| 発行・発表の年月 | 2005/01 |
| 形態種別 | 研究論文 |
| 査読 | 査読あり |
| 標題 | Practical synthesis of D-[1-13C]mannose, L-[1-13C] and L-[6-13C]fucose |
| 執筆形態 | 共著 |
| 掲載誌名 | Tetrahedron Lett. |
| 掲載区分 | 国外 |
| 出版社・発行元 | Elsevier |
| 巻・号・頁 | 46(2),pp.237-243 |
| 著者・共著者 | K. Sato, S. Akai, H. Yoda, M. Kojima, M. Sakuma, S. Inaba, K. Kurosawa |
| 概要 | The chem. synthesis of 13C-labeled mannose and fucose is important for the prepn. of mol. probes used in the conformational study of the oligosaccharide portions of glycoproteins. A new method for the synthesis of the title [1-13C]- labeled compds. via the corresponding olefin compds., which are in turn derived from -mannitol or -arabinose by efficient introduction of 13C, by the Wittig reaction using Ph3P13CH3I and n-BuLi, is described. |