(最終更新日:2020-05-08 15:19:43)
  イシバシ ケンイチ   Ken-ichi Ishibashi
  石橋 健一
   所属   栄養学部
   職種   准教授
■ オフィスアワー(上段:前期・下段:後期)
月~水 9:00-18:00, 金 9:00-18:00,
月,火 9:00-18:00, 水 16:00-18:00, 木 9:00-18:00
■ 学歴
1. ~2000/03 東京薬科大学 薬学部 薬学科 卒業
2. ~2002/03 東京薬科大学大学院 薬学研究科 博士前期課程 修士課程修了 修士(薬学)
3. ~2005/03 東京薬科大学大学院 薬学研究科 博士後期課程 博士課程修了 博士(薬学)
■ 職歴
1. 2005/04~2007/04 東栄新薬株式会社 主任研究員
2. 2007/04~2007/07 東京薬科大学 薬学部 助手
3. 2007/07~2015/03 東京薬科大学 薬学部 助教
4. 2015/04~2020/03 東京薬科大学 薬学部 講師
5. 2020/04~ 女子栄養大学 栄養学部 准教授
全件表示(8件)
■ 資格・免許
1. 2005/10 薬剤師免許
■ 著書・論文歴
1. 論文  Effects of Euglena gracilis EOD-1 Ingestion on Salivary IgA Reactivity and Health-Related Quality of Life in Humans.   (共著) 2019
2. 論文  Production of low-molecular weight soluble yeast β-glucan by an acid degradation method.   (共著) 2018
3. 論文  Protection against Gut Inflammation and Sepsis in Mice by the Autodigested Product of the Lingzhi Medicinal Mushroom, Ganoderma lingzhi (Agaricomycetes).   (共著) 2018
4. 論文  Preparation and Biological Characterization of Limulus Factor G-activating Substance of Aspergillus spp.   (共著) 2017
5. 論文  Modulation of an innate immune response by soluble yeast β-glucan prepared by a heat degradation method.   (共著) 2017